Άγιος Βασίλης από χάρτινο πιάτο

Έρχονται τα Χριστούγεννα ! Να μια καλή ευκαιρία για ακόμη μια όμορφη παιδική κατασκευή. Θα φτιάξουμε έναν Άγιο Βασίλη με βάση ένα χάρτινο πιάτο. Μπορείτε να τον κρεμάσετε σε μια πόρτα, να τον στηρίξετε πάνω σε ένα τραπέζι ή όπου αλλού θέλετε.

Για την κατασκευή θα χρειαστείτε μερικά απλά υλικά:

- Ένα χάρτινο πιάτο κατά προτίμηση λευκό. Αν δεν έχετε λευκό θα πρέπει τουλάχιστον η πίσω πλευρά του να είναι λευκή.

- Χρωματιστά χαρτόνια. Θα χρειαστείτε κόκκινο, λευκό, ροζ.
- Ένα μικρό κομματάκι ύφασμα ή τσόχα ή χαρτόνι για να το χρησιμοποιήσουμε σαν μύτη. Προτιμήστε ένα χρώμα που να ταιριάζει για μύτη π.χ. πορτοκαλί.
- Ένα μαύρο μαρκαδόρο.
- Παστέλ στο χρώμα του δέρματος ή αν δεν έχετε κάτι άλλο ανάλογο.
- Μερικά "μπαλάκια" από βαμβάκι (περίπου 20).
- Ψαλίδι και απλή κόλλα για χειροτεχνίες.

Η διαδικασία έχει ως εξής:
1. Γυρίστε το πιάτο από την ανάποδη και βάψτε τον εσωτερικό κύκλο (εκεί που πατάει το πιάτο) με το παστέλ στο χρώμα του δέρματος.
2. Ζωγραφίστε στο κόκκινο χαρτόνι ένα απλό καπέλο για τον Άγιο Βασίλη. Κόψτε το καπέλο και κολλήστε το πάνω στο πιάτο. Φροντίστε ώστε το καπέλο να καλύπτει σε πλάτος όλο το πιάτο όπως φαίνεται στην εικόνα.
3. Κόψτε από το λευκό χαρτόνι ένα γείσο για το καπέλο. Μπορείτε να στρογγυλεύσετε ελαφρώς τις γωνίες. Κολλήστε το γείσο πάνω στο καπέλο. Θα πρέπει να φαίνεται περίπου όπως το σχήμα.
4. Κόψτε δυο μικρούς κύκλους από το ροζ χαρτόνι. Κολλήστε τους δεξιά και αριστερά από το κέντρο του πιάτου για να φαίνονται σαν μάγουλα.
5. Κολλήστε το μικρό κομμάτι ύφασμα ή τσόχα στο κέντρο για να σχηματιστεί ή μύτη. Μπορείτε να βάλετε και χαρτόνι άλλου χρώματος.
6. Βάλτε κόλλα στο κάτω μέρος του πιάτου (εκεί που έχει μείνει λευκό) και αρχίστε να κολλάτε τα μπαλάκια από βαμβάκι ώστε να σχηματιστεί η γενειάδα.
7. Βάλτε λίγη κόλλα στην κορυφή του καπέλου και κολλήστε και εκεί ένα μπαλάκι βαμβάκι.
8. Με τον μαρκαδόρο ζωγραφίστε τα μάτια και το στόμα.

Συγχαρητήρια!!! Ο Άγιος Βασίλης είναι έτοιμος. Καλή διασκέδαση και καλές γιορτές.